Pērkot pusdienas darba vietā, tā šķiet kā ikdienas nepieciešamība un nelieli tēriņi. Tomēr, ja saskaitām, cik tērējam pusdienām mēnesī vai gadā, tie nebūt vairs nav sīkumi. Piemēram, ja dienā pusdienām iztērējam 5 eiro, tad mēnesī jau 100 eiro un gadā 1200 eiro. Un tā jau ir nauda, kuru varētu izmanot ceļojot vai kādam nozīmīgam pirkumam. Diemžēl, ja vien nestrādājat darbā, kurā jūs nodrošina ar pusdienām, tad nāksies vien tērēties. Bet vai iespējams ietaupīt uz pusdienu rēķina?

Pirms sākt domāt kā ietaupīt uz pusdienām, jāatceras arī par brokastīm. Daudzi no mums izvēlas neēst brokastis vai nu tāpēc, ka pamodušies nejūtas izsalkuši vai arī brokastīm laiks vienkārši netiek atvēlēts, priekšroku dodot ilgākam miegam. Pat ja ēst negribas uzreiz, pēc pāris stundām gribēsies noteikti un maciņu jau nāksies atvērt pirms pusdienām. Noteikti izvēlē būs arī kas neveselīgāks, jo vienkārši laika normālām brokastīm vairs nebūs, bet izsalkums līdz pusdienām kaut kā būs jāremdē. Jāatceras arī, ka par cenu kādu maksājat par krūzīti kafijas kafejnīcā, jūs varat pagatavot vismaz 10 mājās. Ja rīta steigā nepietiek laika padzert kafiju, lieliski noderēs arī termokrūze, kuru varēsiet paņemt līdzi un baudīt siltu tēju vai kafiju pa ceļam uz darbu. Ir vērts piecelties pusstundu ātrāk, lai pabrokastotu. Jau sen ir pierādīts, ka brokastis ir svarīgākā ēdienreize, lai uzņemtu enerģijas lādiņu visai dienai. Atvēlot laiku brokastīm, arī pamošanās būs patīkamāka un varēsiet sevi labāk noskaņot dienai nekā stresā skrienot uz darbu pēdējā mirklī. Kārtīgi pabrokastojot pusdienām netērēsiet arī tik daudz, jo izsalkums būs mazāks. Tādējādi jūs gan ietaupāt, gan izvēlaties veselīgāku variantu sev.

Darbā un ceļā uz darbu paiet lielākā dienas daļa un bez pusdienošanas neiztikt. Neapšaubāmi visvieglāk ietaupīt būs, ja ņemsiet pusdienas no mājām. Svarīgi visu līdzņemšanai jau sagatavot iepriekšējā vakarā, jo, ja viss tiks atlikts uz rīta cēlienu, pastāv liela iespēja, ka vienkārši nepietiks laika, lai sagatavotu pusdienas dienai. Tas, protams, atņems daļu brīvā laika un ir sava veida plānošanu, tomēr jādomā par ieguvumiem. Lielisks veids kā lieki netērēt laiku pusdienu gatavošanai ir taisot vakariņas pagatavot nedaudz vairāk, lai nākamajā dienā to paņemtu līdzi uz darbu.

Pusdienu saturam jābūt piemērotam apstākļiem. Nebūtu prātīgi ņemt līdzi karbonādi vai zupu, kuru jāsilda, ja darbā nav pieejama mikroviļņu krāsns vai virtuve kurā apsēsties un papusdienot. Darbinieku virtuve ir liels pluss un līdz ar to nav iemesla attaisnoties, kāpēc pusdienas netiek ņemtas līdzi. Ja virtuve nav pieejama, pusdienās vairāk derēs kaut kas vieglāks, piemēram, sviestmaizes. Vērtīgi papildus pusdienām paņemt līdzi arī kādu augli – ābolu vai banānu, kas palīdzēs remdēt izsalkumu un būs veselīgāk. Ja starp ēdienreizēm patīk panašķoties, lieliski derēs riekstiņi vai žāvēti augļi. Vasaras mēnešos noteikti var pusdienot parkos, kas palīdzēs atslēgties arī no darba rutīnas.

Ja nepietiek laika vai vēlaties vienkārši pusdienot kafejnīcā, der atcerēties par biznesa pusdienu piedāvājumiem. Gandrīz ikvienā vietā pusdienas laikā ir speciālie piedāvājumi. Biznesa pusdienās parasti gan ir limitēta izvēle, tomēr jūs varat paēst pieklājīgas pusdienas par patīkamu cenu. Cenā parasti ir iekļauts arī dzēriens.

Neapšaubāmi visvieglāk ietaupīt būs, ja brokastis un vakariņas ēdīsiet mājās, bet iepriekš sagatavotas pusdienas paņemsiet līdzi. Ir vērts nedaudz ziedot savu laiku, lai ieguldītu veselībā un ietaupītu līdzekļus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *